Vypsaná fixa odohrá na Slovensku tri klubové koncerty

Vypsaná fixa odohrá na Slovensku tri klubové koncerty

Nitra, Bratislava a Trnava, tieto mestá sa môžu tešiť na klubové koncerty pardubicko-pražskej formácie Vypsaná fiXa.

Vlaňajší rok bol pre Vypsanú fixu viac menej prelomový. Oslávila dvadsať rokov svojej existencie vydaním albumu Krásnej smutnej den a veľkým narodeninovým turné, ktoré zahŕňalo dvadsať koncertov a vyvrcholilo koncertom vo Veľkej sále pražskej Lucerny. Tento rok sa kapela chystá na veľké jesenné turné spoločne s kapelou Wohnout. Ale ešte pred jeho začiatkom si na tri večery odskočí na malé klubové turné po slovenských mestách.

„Vraciame sa sem radi, pretože sme generácia, ktorá vyrástla ešte v bývalom Československu a tak to asi cítime inak, než dnešné mladšie party, pre ktoré je to už zahraničný koncert,“ hovorí s úsmevom frontman kapely Mardy.

„Vieme, že svojich priaznivcov na slovensku máme a tak je treba utužovať dobré vzťahy. Radi by sme tu odohrali aj dlhšiu šnúru, ale tento rok to už nestihneme a tak nám to spadne do plánov na budúce roky.“ Okrem koncertovania sa kapela pomaly chystá na vydanie ďalšieho radového albumu, ktorý by mohol výjsť v roku 2016. „Je to zatiaľ v prípravách a tak by som nerád prezrádzal nejaké podrobnosti, ale je fakt, že je to už na spadnutie,“ dodáva ešte Mardy.

Termíny:
22. 10. 2015 Nitra – Musica Cafe (vstpenky k dostaniu v klube)
23. 10. 2015 Bratislava – Atelier Babylon (www.ticketportal.sk/…ormance.aspx?…)
24. 10. 2015 Trnava – Art klub (vstupenky k dostaniu v klube)

Interpret: Vypsaná Fixa
Značky: Koncerty