Undergroundové Psy v Metre vydali svoj druhý album Graves of Philanthropy

Undergroundové Psy v Metre vydali svoj druhý album Graves of Philanthropy

Projekt Psy v Metre obohatil začiatkom decembra 2015 svoju diskografiu druhým LP. Graves of Philanthropy je desaťstopový výpravný album, kde Psy v Metre reflektujú absurditu a hodnotový úpadok dnešnej spoločnosti.

Na hudobnom duchu albumu Graves of Philanthropy sa žánrovo tentokrát podpísal najmä grunge a alternatívny rock, v skladbách však možno zachytiť aj prvky elektroniky a lámané rytmy. Často dishramonické, no melodické skladby sú mnohokrát popretkávané výbušnou až agresívnou atmosférou a poslucháča postupne prevádzajú rôznymi pocitmi, od zúfalstva po hnev, od sklamania po nájdenie sily nevzdávať sa.

Psy v Metre vznikli v roku 2011 ako nezávislý umelecký projekt Milana Soukupa pokrývajúci najmä autorovu sólovú hudobnú produkciu. Do jeho tvorby však možno zaradiť aj niekoľko básní, textov a obrazov. Po viac ako troch rokoch od vydania prvého samizdatového kompilátu Something strange comes out of the window (2012) vydávajú Psy v Metre rovnakým štýlom aj album Graves of Philanthropy, ktorý je v digitálnej podobe dostupný a stiahnuteľný tu . V januári budú k dispozícii v limitovanom náklade aj CD nosiče.

Interpret: Psy v metre
Značky: Nová hudba, Domáca scéna