Carnival Youth zahrajú v apríli v Trnave

Carnival Youth zahrajú v apríli v Trnave
foto: Filips Smits

Carnival Youth prinesú v apríli na Slovensko opäť kúsok zo severskej hudobnej atmosféry. Štvorica muzikantov z Rigy vydáva tento týždeň nový singel a 20. apríla vystúpi v Malom Berlíne v Trnave. Pôjde už o piaty slovenský koncert talentovanej lotyšskej zostavy, ktorá patrí medzi najvýraznejšie mená novej hudobnej generácie z Pobaltia.

Love is the answer je názov novej skladby Carnival Youth a signalizuje prípravy už štvrtého albumu kapely. Atmosférou miestami pripomína tvorbu slávnejších amerických kolegov Grizzly Bear. „Názov nám najprv prišiel trochu prvoplánový, ale postupne sme to zobrali ako výzvu a chceli sme si ho obhájiť. Lebo koniec koncov, ten citát je pravdivý,“ hovorí spevák Emils Kaupers.

Lotyšskí mladíci šikovne pracujú s náladami alternatívneho rocku, popu aj folku a s ľahkosťou prechádzajú od energických gitarových skladieb k neprvoplánovým baladám, tanečným beatom, alebo ako v prípade novej skladby, experimentujú s harmóniami dychových nástrojov.

Video: Carnival Youth - Love Is the Answer

Carnival Youth majú na konte zatiaľ dva albumy v angličtine a jeden v rodnom jazyku. Hneď so svojím debutom získali cenu European Border Breaking Awards (EBBA), ktorú za výnimočný hudobný úspech za hranicami udeľuje medzinárodný festival Eurosonic Noorderslag v Holandsku. Ceny EBBA v minulosti dostali mená ako Milky Chance, MØ, Hozier, Asgeir, Disclosure či Mumford and Sons, čo Carnival Youth zaraďuje do veľmi prestížnej spoločnosti. To sa odráža aj na koncertnej histórii kapely, ktorá ma na konte vystúpenia na veľkých európskych festivalov ako Sziget, Positivus či Open’er.

Na Slovensku zatiaľ lotyšská skupina vystúpila štyrikrát. Najprv na festivale Grape v roku 2015 a potom odohrala 3 klubové koncerty v Bratislave, Prešove a Košiciach. Najbližšie ju slovenskí fanúšikovia môžu vidieť a počuť 20. apríla v Trnave, v novootvorenom nezávislom kultúrnom centre Malý Berlín. Lístky sú dostupné v sieti Ticketportal za 5 EUR.

Predpredaj koncertu Carnival Youth v Trnave: https://www.ticketportal.sk/…rnival_Youth

Video: Carnival Youth - Connection Lost