Na Rock for People prídu aj Kodaline a The Subways

Na Rock for People prídu aj Kodaline a The Subways

Najnovšou posilou narodeninového line-upu festivalu Rock for People je jedna z najpopulárnejších írskych kapiel Kodaline či energická trojka The Subways. Priaznivcov tvrdšej muziky potom potešia post-hardcorový Our Last Night, The Amity Affliction, alebo dlho očakávaná premiéra ostrých chlapcov z Don Broc. Doplnili tak už oznámených Bring Me The Horizon, Rudimental LIVE či domácich Mig 21.

Rýchle vypredanie limitovanej prvej edície vstupeniek potvrdzuje veľký záujem fanúšikov o kapely, ktoré tento rok v Hradci Králové oslávi 25 rokov Rock for People. V predaji sú tiež VIP vstupenky aj zľavnené lístky pre deti, juniorov, seniorov a ZŤP. Novo je tiež možnosť kúpiť výhodné balíčky vstupeniek pre „partičky“ 5 + 1 alebo 10 + 3.

Rock for People sa bude konať na začiatku prázdnin od 4. do 6. júla na letisku v Hradci Králové. Predpredaj vstupeniek prebieha v sieti Goout – https://goout.net/…agqd/+krouk/.

Doteraz oznámené Rock for People 2019: Bring Me The Horizon, Rudimental LIVE, Kodaline, The Subways, Our Last Night, Don Broc, The Amity Affliction, Mig 21, Pale Waves, Tom Grennan, Acute Doe, Shoshin.

Kodaline

Kodaline majú už od svojej prvej dosky In a Perfect World slušne našliapnuté. Ich nostalgický indie pop lahodí rádiám aj ušiam všetkých čerstvo zamilovaných alebo odmilovaných. Pre zvýšenú hladinu rizika dojatie sú miláčikov filmárov, ktorí ich piesňami radi a často podkresľujú silné momenty vo svojich príbehoch.

Prvé piesne Kodaline vznikli v ich detských izbičkách na gitare a pri klavíri. A tieto budúce globálne hity testovali mladí Íri v uliciach domovského Dubline. Zatiaľ čo vo svete v roku 2016 už platili za hviezdy, v Česku si v tom čase začínali budovať pozíciu od malých klubov až k veľkým open Airu. A aby vás náhodou svojimi hymnami pre citlivé duše nenudili, tak na RFP zahrajú aj z čerstvého albumu Politics of Living. To okrem klasickej balady prekvapilo moderným tanečným feelingom alebo silnými zborovými nápevy. Nejplyšovější koncert Rock for People 2019? Určite Kodaline.

The Subways

Punkrock, nárez, párty, pot, kotol, nálož, divoké dievčatá, skoky z pódia. To sú slová, ktorými Česi nešetrí, keď rozprávajú o koncertoch The Subways. A že už príležitostí vidieť ich show mali veľa. Charlotte s Billym z The Subways k nám so svojou náloží jazdili jeden čas dokonca niekoľkokrát do roka. Bolo jedno, či vírili na festivalových pódiách alebo v kluboch, nedalo sa im vyhnúť. Tentoraz prídu po pätnástykrát a medzi publikum, ktoré im svoju priazeň dalo pred 4 rokmi za žeravého dňa na Rock for People, riadne poznať. Je úplne jedno, že od tej doby vydali The Subways len jeden album. Buďto je milujete, a ak nie, rovnako s nimi budete tak ako tak revať: „Be my, be my, be my little rock & roll queen!“

Rock for People 25 rokov

Rock for People založili v Českom Brode pred štvrťstoročím dvaja kamaráti, aby urobili festival zaujímavých slovenských kapiel pre priateľov, sami s pár nadšencami stavali aj pódium z lešenárskych trubiek. Ako šiel čas, stal sa Rock for People festivalom s európskym a svetovým renomé, vyznačujúcim sa objavnú dramaturgiou, ktorá si kladie za cieľ na Královohradeckom letisku predstavovať zaujímavé, nádejné a neopozerané interpretmi, bez rezignovala na prítomnosť preverených veľkých mien histórie i súčasnosti z českej a svetovej hudobnej scény. Sa základy pevne ukotvenými v rocku sleduje so záujmom najrôznejšie štýlové presahy smerom k hardcoru, indie aj elektronike.

Značky: Festivaly