Hudba na stiahnutie: Vypsaná fixa má nový album Krásný smutný den

Hudba na stiahnutie: Vypsaná fixa má nový album Krásný smutný den

Pardubická kapela vydala svoj siedmy štúdiový album a ponúka ho zadarmo na stiahnutie na svojej oficiálnej stránke.

Ide o poslednú nahrávku s basákom Danielom Oravcom, známym ako Mejn, ktorý v novembri kapele oznámil že končí. „Bola to taká depka, po počiatočnom šoku sme sa dohovorili, že s nami ešte nahrá album, takže je to taký album na rozlúčku,“ povedal spevák Michal Mardi Mareda.

Album bude pokrstený 17. marca v pražskom klube Lucerna Music Baru, čím Vypsaná fixa zároveň odštartuje turné s názvom „Ve vzduchu je jaro“. Okrem početných koncertov v Českej republike sa kapela predstaví aj na Slovensku, keď zahrá 10. apríla v KC Dunaj v Bratislave.

Krásný smutný den obsahuje dvanásť skladieb a nájdete ho zadarmo na stiahnutie na oficiálnej stránke kapely vypsanafixa.cz. „Tu je naša doska. Každý si tu dosku môže stiahnuť, vypočuť a potom sa rozhodnúť, či si niečo zaslúžime. Potom môže poslať ľubovolnú čiastku priamo na náš účet. Je to pre nás najlepšia podpora a všetky takto poslané peniaze idú za nami nielen na ďalší album Vypsanej fiXy, ale aj na ďalšie projekty, ktoré majú zmysel. Nesmierne si vážime každého, kto takto učiní, pretože to robí, aj keď nemusí,“ uvádza kapela na svojej stránke. Album tiež vychádza vo formáte CD a LP.

Kapela tento týždeň zverejnila videoklip ku skladbe **Krásný smutný den*, v ktorom členovia skupiny vystupujú ako papierové postavičky, s ktorými sa hrajú dve deti.

Zoznam skladieb:
Kdo se s náma odpoutá
Bubák
Caddy
Boty proti bustru
Zapadá hipík
Malá noční hudba
Karma je Mike Tyson
Krásný smutný den
Krákow Glówny
Gigi
Výhodou je
Šúrka mikrofón

Video: Vypsaná fiXa - Krásný smutný den