Red Hot Chili Peppers v Bratislave

Red Hot Chili Peppers v Bratislave

V rámci nového festivalu Lovestream Festival vystúpia 12.6.2022 v Bra­tislave legendárny Red Hot Chili Peppers.

Red Hot Chili Peppers vystúpia v Bratislave tradičnom zložení a s gitaristom Johnom Frusciantem. V období pandémie pracovala kapela na novom albume, ktorého oficiálne vydanie je oznámené na 6. mája 2022. Slovensko tak bude medzi prvými krajinami na svete, ktoré započujú čerstvé novinky naživo.

Kapela ohlásila v októbri veľké turné s názvom 2022 Global Stadium Tour, v zozname miest sme však Bratislavu hľadali márne. Oznámenie bratislavského koncertu je tak veľkým prekvapením.

Predaj vstupeniek na koncert začne 15. novembra v sieti Predpredaj.sk.

Video: Red Hot Chili Peppers - Scar Tissue [Official Music Video]

Návrat Johna Fruscianteho

Na poste gitaristu sa v kapele vystriedalo viacero mien, najväčšiu stopu však za sebou zanechal John Frusciante, ktorý s kapelou nahrával albumy Mother's Milk (1989), Blood Sugar Sex Magik (1991), Californication (1999), By the Way (2002) a Stadium Arcadium (2006). V rokoch 2009 – 2019 ho nahradil Josh Klinghoffer, ktorý sa postaral o gitaru na albumoch I'm with You (2011) a The Getaway (2016). Veľký návrat Johna Fruscianteho potvrdil začiatkom roka 2020 bubeník kapely Chad Smith. Frusciante vystúpil s kapelou prvýkrát po 13 rokoch na spomienkovej slávnosti, ktorú usporiadala nadácia Tony Hawk Foundation za zosnulého filmového producenta Andrewa Burkla, syna miliardára Ronalda Burkla.

Red Hot Chili Peppers – diskografia
The Red Hot Chili Peppers (1984)
Freaky Styley (1985)
The Uplift Mofo Party Plan (1987)
Mother's Milk (1989)
Blood Sugar Sex Magik (1991)
One Hot Minute (1995)
Californication (1999)
By the Way (2002)
Stadium Arcadium (2006)
I'm with You (2011)
The Getaway (2016)
? (2022)

Video: Red Hot Chili Peppers - Give It Away [Official Music Video]

Video: Red Hot Chili Peppers - Can't Stop [Official Music Video]